[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/fipa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/100x73\/fipa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/fipa.jpg","size":"76.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Dogovoreni poslovni susreti vlasnika projekata iz BiH i istanbulskih kompanija

Direktor FIPA-e Milica Marković u razgovoru s predsjednikom Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem dogovorila je nastavak saradnje na intenzivnijem i efaktnijem promovisanju Bosne i Hercegovine i investicijskih projekata članicama Privredne komore Istanbula.

Privredna komora Istanbula je najveća privredna komora u Turskoj i jedna od tri najveće komore u svijetu koja okuplja 420.000 firmi članica. Osnovana je davne 1882. godine, još u vrijeme Osmanskog carstva.

Komora predstavlja sve privredne sektore koji su zastupljeni na prostoru Istanbula i djeluju pod njenim okriljem, od cvjećarstva i građevinarstva preko automobilske industrije i osiguravajućih kuća do zdravstva i grafičke industrije.

Kada je u pitanju saradnja sa BiH, poseban fokus će biti stavljen na projekte proizvodnje pilećeg mesa i logističke centre.

Tokom razgovora sa zamjenikom izvršnog direktora WAIPA-e Ismailom  Ersahinom dogovorena je organizacija zajedničke manifestacije koja će biti posvećena privrednom oporavku regiona zapadnog Balkana nakon pandemije, te iskustvima i izazovima u privlačenju direktnih stranih investicija i optimalnoj upotrebi Programa postinvesticijske podrške u procesu privlačenja direktnih stranih ulaganja, sapćeno je iz FIPA-e. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!