[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/budimpesta-nnn-bih-28112019.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/100x73\/budimpesta-nnn-bih-28112019.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/budimpesta-nnn-bih-28112019.jpg","size":"282.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Dogovoreni detalji nastupa mađarskih izlagača na Mostarskom sajmu

Nakon posjeta mađarskog veleposlanika u BiH Krisztiana Pose Mostarskom sajmu, u uzvratnom posjetu Budimpešti boravila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, koja se sastala s članovima organizacijskog odbora mađarskog nastupa na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2020.

Na sastanku je preciziran plan nastupa mađarskih tvrtki i Mađarske kao zemlje partnera na sajamskoj priredbi koja će se održati od 31. ožujka do 4. travnja 2020. u Mostaru.

Organizaciju dolaska i predstavljanja izlagača iz Mađarske na Sajmu u Mostaru koordinira Veleposlanstvo Republike Mađarske u BiH i Mađarska agencija za promociju izvoza – HEPA, priopćeno je iz Mostarskog sajma.

- Obavili smo konkretne i korisne razgovore s mađarskim kolegama glede njihova nastupa na Mostarskom sajmu. Zadovoljna sam njihovom željom da se na našem sajmu predstave u najboljem mogućem izdanju. Uostalom, zbog toga i vodimo intenzivne razgovori o toj temi kako bismo dogovorili sve potankosti koje sad trebamo provesti u djelo. Mađarsko gospodarstvo u stalnom je rastu, imaju jako gospodarstvo, čiji je BDP oko 140 milijardi eura, a godišnji rast veći od pet posto najviši je u EU, pa iz njihova iskustva možemo puno naučiti - izjavila je Bošnjak po povratku iz Mađarske.

Mađarski gospodarstvenici u Mostar dolaze u cilju pronalaska mogućnosti za zajednička ulaganja i razne oblike tehničke i trgovinske suradnje.

Uz gospodarske potencijale na Sajmu će biti predstavljena i turistička ponuda mađarske. Osim gospodarskog dijela, na sastanku u Budimpešti bilo je razgovora i o nacionalnom predstavljanju Mađarske kao zemlje bogate povijesti i kulture, navodi se u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!