[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/dodik-crkva-orlovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/100x73\/dodik-crkva-orlovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/dodik-crkva-orlovic.jpg","size":"88.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik spreman da podnese ostavku u Predsjedništvu, ali da se ne bira novi član

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je spreman da kao član Predsjedništva BiH podnese ostavku, ali traži "da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda".

Govoreći na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, rekao je da je to bio njegov raniji prijedlog, a bit će i sutra i dodao da je za RS sutra veoma važan dan, prenosi RTRS.

- Sutra će biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se manifestovati nacionalno jedinstvo - poručio je Dodik.

Naveo je da “nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Incka nije u skladu sa Ustavom i pravom”.

- Sada imamo hajku Bošnjaka i Muslimana koji provode hajku nad Srbima što podsjeća na ružan period kada je kadija i tužio i sudio - naveo je Dodik.

Rekao je da vjeruje da nijedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu BiH neće prihvatiti da učestvuje u strašnom progonu i da će se distancirati od toga.

- To će pokazati svu trulež BiH nad kojom međunarodna zajednica vrši nasilje - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!