[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/vijece-ministara-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/100x73\/vijece-ministara-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/vijece-ministara-3.jpg","size":"539.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik: Novo Vijeće ministara BiH do 28. decembra

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da 18. decembra ne može biti izabrano novo Vijeće ministara, ali da ostaju 23. ili 27., odnosno 28. decembar.

Čeka se, kaže, da imena ministara dostave bošnjačke stranke, nakon što su to uradili predstavnici Srba i Hrvata.

-Vjerujem da će to biti u petak, 13. decembra, jer je najavljen neki sastanak - rekao je Dodik.

On je u izjavi novinarima u Doboju ustvrdio da SNSD ima određene interese i kada je u pitanju Federacija BiH.

-Imamo poslanički klub u Domu naroda Parlamenta FBiH i zainteresovani smo za određenu vrstu predstavljanja. U Federaciji BiH su ključni odnosi Bošnjaka i Hrvata i niko ne bi trebalo da bilo šta uslovljava - dodao je on.

Tvrdi da „niko ozbiljan u Federaciji BiH neće smjeti“ da blokira izbor novog saziva Vijeća ministara BiH zato što u tom bh. entitetu nije formirana vlast.

Kada je u pitanju izbor kandidata DNS-a za Vijeće ministara, Dodik je naveo da ta stranka ima kandidata te da su SNSD-ov koalicioni partner i žele da DNS na „najbolji način izađe iz svakog problema".

Podržao je Petera Handkea, kao i njegovu posjetu Banjoj Luci, ustvrdivši da je „veliki književnik koji je zaslužio Nobelovu nagradu“.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!