[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/dr-julije-mestrovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/dr-julije-mestrovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/dr-julije-mestrovic.jpg","size":"54.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Direktor splitske bolnice sjeo u Hitnu i otišao po pacijenta

Direktor splitske bolnice dr. Julije Meštrović sjeo je u kola Hitne pomoći  i otišao po pacijenta. Kazao je za 24sata.hr kako vozač Hitne pomoći nije išao zbog nedovoljno razrađene koncepcije prijevoza pa su po pacijenta, za kojeg se sumnjalo da je obolio od koronavirusa, išli on i njegov vozač.

- Ma jesam, odradio sam to. Nemojte to pisati, svatko bi to napravio. Čovjeku se mora pomoći, to je sve normalno – skromno je  kazao direktor  splitske bolnice dr. Julije Meštrović, koji je u utorak ujutro obukao zaštitno odjelo, sjeo u vozilo Hitne pomoći i osobno otišao po pacijenta koji je bio pod sumnjom da je zaražen koronavirusom.

Zbog čega je išao on, a ne vozač kombija Hitne pomoći sam  je objasnio. 

- Sustav transporta pacijenata nije bio koncipiran do kraja, pa da ne molim nikoga ja sam krenuo u kombi. Ali ja ne znam voziti taj kombi, a toga je bio svjestan i moj vozač. Kad je vidio da sam krenuo po pacijenta, on je pošao za mnom. Tako smo pacijenta do Respiratornog centra Križine prevezli zapravo moj vozač i ja – kazao je  dr. Meštrović.

On je proteklih dana i tjedana sa brojnim suradnicima obavio golem posao organizacije preseljenja pacijenata s lokaliteta Križine na Firule kako bi se zgrada na Križinama pripremile za prihvat oboljelih od koronavirusa iz južne Dalmacije.

Pacijent kojega je vozio ravnatelj bolnice je pregledan i testiran, no na kraju se ipak ispostavilo da nema Covid-19 već atipičnu upalu pluća, piše https://www.24sata.hr/

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!