[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/asmir-hodzic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/100x73\/asmir-hodzic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/asmir-hodzic.jpg","size":"46.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

DIREKTOR POKOPA APELUJE: Dolaze vrućine, treba nam hitno nova mrtvačnica

Tokom mjeseca marta KJKP Pokop iz Sarajeva obavilo je 580 ukopa što je u prosjeku 18,7 dnevno. Prosječna starost preminulih je bila 71,2 godine.

Asmir Hodžić, izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove u Pokopu za portal Startbih.ba kaže kako su od 01. aprila do danas imali 155 ukopa i da e dnevni prosjek povećan na 19,3. Prosječna starost preminulih bila je 71,7 godina.

-Naši kapaciteti su odavno prevaziđeni. Planirana je mrtvačnica koja nikada nije izgrađena. Trebala se graditi centralna mrtvačnica na groblju Vlakovo. Dolazi ljetni period i vrućine i nije dobro da ostane ovakva situacija.  Noćas smo imali 12 mrtvih, a danas, odnosno do 13 sati nam je stiglo još sedam. U posljednja dva dana je nešto manje, jer je bilo noći kada je stizalo i po 30 tijela – kaže Hodžić za portal Startbih.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 1.582 novozaraženih, a testirane su 5.733 osobe. Preminule su 84 osobe kod kojih je ranije potvrđen koronavirus.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!