[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/download325.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/100x73\/download325.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/03\/download325.jpg","size":"104.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Delić sa delegacijom Generalne direkcije šumarstva Turske, dogovoreni projekti

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić primio je osmočlanu delegaciju Generalne direkcije šumarstva Republike Turske koju je predvodio Mustafa Özkaya, zamjenik generalnog direktora.

Ministar Delić ih je informirao o nekoliko važnih projekata koje treba realizirati u narednom periodu, ističući da se naredne godine planira 53. evropsko takmičenje šumara i šumovlasnika u nordijskom skijanju (EFNS) na Velikom polju na Igmanu.

Pozvao je predstavnike Turske da učestvuju na tom takmičenju, što su oni prihvatili, ali i obećali kako će osim učešća, pružiti i materijalnu podršku tom projektu.

Ministar Delić ih je informirao i o ideji šumskog parka na brdu Hum, kazavši kako je to simbol stradanja grada Sarajeva i da je od velike kulturne, historijske i ekološke vrijednosti. 

Delegacija iz Turske iskazala je veliko zanimanje za taj projekt i želju da se organizuje posjeta brdu Hum, kao i sastanak sa općinskim načelnikom u cilju konkretizacije dogovora.  Posjeta brdu Hum dogovorena je za danas u kasnim popodnevnim satima.

Na sastanku je bilo riječi i o načinima kojima Turska štiti svoje šume od požara, te je delegacija iskazala svoju zainteresovanost za unapređenje dosadašnje saradnje i u ovoj oblasti, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!