[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/07\/ivica-dacic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/07\/100x73\/ivica-dacic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/07\/ivica-dacic.jpg","size":"53.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Dačić: „Zaharova ima slobodu u javnim nastupima koja se dosta toleriše“

Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, inače poznat po srdačnom odnosu sa Marijom Zaharovom, portparolkom Ministarstva vanjskih poslova Rusije izjavio je za medije u Srbiji da je Ministarstvo koje on vodi u razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim uložilo napore da se „zatvori“ slučaj posta koji je Zaharova objavila na Facebooku kako ne bi ostala sumnja u odnose Srbije i Rusije.

On je, za TV Hepi, rekao da su dvije države strateški partneri i da nastavljaju tu saradnju te da ovo neće ostaviti trag na dobre odnose dvije zemlje uz napomenu da se u slučaj i Lavrov lično uključio.

„Ovo je pouka da se ne smije igrati takvim stvarima, da bilo kakav neki potez koji čak i da je u pitanju loš prevod, ili bilo šta što nema veze sa Vučićem nego Trampom... Slika je slika i to izaziva negativne reakcije sa naše strane”, rekao je Dačić, misleći na sliku iz posta koja potiče iz filma „Sirove strasti”.

zaharova.jpg

Prema njegovim rečima, to je bio nepromišljen potez Zaharove koji je digao nepotrebno tenzije. On je rekao da portparolka „ima neku svoju slobodu u javnim nastupima”, koja se „dosta toleriše u Moskvi”, dodajući da se Zaharova svaki dan oglašava, prenosi Beta.

Podsjećamo, Zaharova je na svom profilu objavila fotografiju predsjednika Srbije iz Bijele kuće, upoređujući je sa kultnom scenom iz filma "Sirove strasti".

"Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji br.2, ko god da ste. Vjerujte mi", napisala je ona.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!