[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/uprava-policije-cg-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/100x73\/uprava-policije-cg-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/uprava-policije-cg-1.jpg","size":"382.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Crnogorska policija: Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu

Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne skupine koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.

 "Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije", priopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

 U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

 "U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore, prenosi Hina. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!