[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/policija-bih-4569.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/100x73\/policija-bih-4569.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/policija-bih-4569.jpg","size":"385.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Sarajevo: Prijeteći pištoljima od žene oteli automobil

Dana 21.10.2019.godine u 20,00 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Mali Kiseljak, općina Ilidža, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad M.H. iz Sarajeva. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljima, od iste otuđila putničko motorno vozilo marke “Audu A4”, a zatim se istim udaljila u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, stoji u  izvještaju operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije.

Još jedno razbojništvo desilo se 21.10.2019.godine u 22,00 sati, kada je obaviještena jPeta PU da je istog dana u ulici dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u TR “Hasanović”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana  na području Federacije BiH registrovano je ukupno 41 krivično djelo:

– dva razbojništva;

– jedna razbojnička krađa;

– 10 teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– dvije krađe;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno oštečenje tuđe stvari;

– dva ugrožavanja sigurnosti;

– 22 ostalih krivičnih djela;


36 narušavanja javnog reda i mira u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

56 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, tri lica zadobilo teške, a 20 lica lakše tjelesne povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Lišenje slobode S.Đ.

Dana 22.10.2019.godine u 01,30 sati u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, na osnovu potrage, policijski službenici Druge PU su pronašli i lišili slobode lice S.Đ., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).  Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Teške tjelesne povrede

Dana 21.10.2019.godine u 16,05 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je Peta PU da je lice O.K., rođen 1953.godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio povrede usljed pada sa mosta u ulici Igmanska, općina Ilidža. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Hitne pomoći, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju. U obavljenom razgovoru, O.K. je izjavio policijskim službenicima da su ga dva NN lica gurnula sa betonskog mosta, a potom je pao u korito rijeke i zadobio povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kanona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

(Izvještaj operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!