[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/fna-144882.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/100x73\/fna-144882.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/fna-144882.jpg","size":"65.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čović: Pelješki most je izuzetan projekt koji povezuje, a ne razdvaja

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović je danas u Sarajevu, govoreći o Pelješkom mostu, čijem spajanju je sinoć prisustvovao, kazao da je to za njega izuzetan projekt, prvo kao projekt, kao most koji povezuje, a ne razdvaja.   

Dodao je da nema nikakvih ograničenja da bilo koje plovilo uđe u Neumski zaljev, ako za to postoji potreba.

- S te strane svi trebamo biti sretni. Razumijem da smo mi politizirali, kao i oko svake druge teme u BiH, dugo vremena. Ali se nadam da je ovo projekat koji povezuje ljude i da nama u BiH može samo koristiti, a nikako odmagati - kazao je Čović.  

Po njegovim riječima, taj most će evidentno biti priveden svrsi, on je evropski projekat, „a mi hoćemo ka EU i morat ćemo razumjeti da se moramo dogovarati, kao što ćemo morati razumjeti da ćemo potpisane sporazume morati poštivati“.

- Ako je neko uime ove države potpisao sporazum oko granica na moru, onda moramo znati da je to urađeno, ko je to uradilo, kad je to uradio, kako je to uradio i dalje to poštivati - naveo je Čović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!