[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/cik-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/100x73\/cik-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/cik-2.jpg","size":"541.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

CIK BiH-Potpisan Ugovor o nabavci usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića

Nakon što je Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine dalo pozitivno mišljenje, danas je predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić potpisala Ugovor o nabavci usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2018. godine.

Ugovor je potpisan sa grupom ponuđača koju predstavlja kompanija "Atlantik bb" d.o.o. Banja Luka. U grupi ponuđača su još Igepa d.o.o Sarajevo, NIGD Dnevne nezavisne novine d.o.o Banja Luka, Grafomark d.o.o Laktaši, JU Sslužbeni glasnik Republike Srpske a.d Banja Luka i Farma Prom d.o.o Banja Luka.

Ukupna vrijednost Ugovora je 1.160.500,77 KM sa PDV-om.

Na osnovu Zaključka Centralne izborne komisije BiH formiran je šestočlani tim od službenika Sekretarijata CIK-a BiH koji ima obaveze: praćenje realizacije štampanja i pakovanja glasačkih listića, kontrola na lokaciji proizvodnje papira i na lokaciji štamparija i nadzor nad proizvodnjom papira i procesom štampanja i pakovanja, koordinacija poslova na otpremanju i dostavi odštampanog materijala, praćenje ugovornih obaveza i izvještavanje CIK-a BiH i ostali poslovi u vezi sa evidentiranjem primopredajne dokumentacije.

Sve aktivnosti u procesu štampanja i pakovanja glasačkih listića provodit će se po već unaprijed utvrđenom vremenskom planu realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića iz Aneksa D tenderske dokumentacije, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.  

Podijelite ovaj članak!