[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/valentin-inzko.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/100x73\/valentin-inzko.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/valentin-inzko.jpg","size":"247.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Čestitka visokog predstavnika u povodu Kurban-bajrama

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko je, povodom nadolazećeg Kurban-bajrama, svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini uputio čestitku uz želju da taj veliki praznik dočekaju i provedu sa radošću u krugu svojih obitelji i prijatelja.

- Upućujem vam svoje najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da ovaj veliki praznik provedete u krugu najdražih, s obitelji i prijateljima. Kurban-bajram je prilika da se podsjetimo njegove suštine, a to je radost nesebičnog dijeljenja, radost istinskog pomaganja i radost kada usrećimo nekog drugoga, a posebno nekoga ko je u potrebi.

Življenjem i svjedočenjem ovih vrijednosti doprinosimo općem dobru i izgradnji boljeg svijeta oko nas, svijeta koji nije nikome tijesan i koji je pun poštovanja i razumijevanja za sve dobre ljude.

Neka vam dani Bajrama budu ispunjeni radošću - Bajram Šerif Mubarek Olsun - kaže se u čestitki visokog predstavnika Valentina Inzka, saopćeno je iz OHR-a.

Podijelite ovaj članak!