[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/berd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/berd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/berd.jpg","size":"284.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Češki teniser Tomas Berdych iznenadio odlukom: Zbogom profesionalnoj karijeri

Tomas Berdych je sa 34 godine odlučio reći zbogom tenisu. Iznenađujuća je to odluka češkog tenisera bez obzira na slabiju igru i probleme s ozljedama u posljednjih nekoliko godina.

Berdych će ostati upamćen po razornim i ravnim udarcima s osnovne linije. Pobijeđivao je u svoje vrijeme sve najbolje tenisere svijeta.

Osvojio je 13 turnira u svojoj karijeri i upisao čak 640 pobjeda na ATP Touru. Po zaradi je dveti najuspješniji teniser svih vremena sa nešto manje od 30 milijuna zarađenih dolara.

Igrao je jedno finale Grand Slam turnira 2010. godine u Wimbledonu gdje je bolji od njega bio Rafael Nadal.

Na ostalim Grand Slam turnirima je najdalje došao do polufinala. Ranking karijere bio mu je 4. mjesto 2015. godine izvor(Sportklub)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!