[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/kjkptoplane1811.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/100x73\/kjkptoplane1811.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/kjkptoplane1811.jpg","size":"427.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čelnici Vlade KS u posjeti radnicima i novoj Upravi KJKP Toplane Sarajevo

 Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić posjetili su danas KJKP Toplane - Sarajevo.

Premijer KS i resorni ministar su obišli radnike zaposlene u Službi servisa. U razgovoru su naglašeni  prioriteti poboljšanja uslova rada radnika, kao i pravedniji odnos na raspodjeli koeficijenata na bazi stručnosti, saopćeno je iz tog preduzeća.

Forto i Mandić su istakli zadovoljstvo što nova Uprava sarajevskih Toplana na čelu sa v.d. direktora Berinom Alagićem prati ambicije Vlade KS, te naglasili da su projekti tipa novih kotlovnica u Kampusu i Vogošći, kao i značajnije ulaganje u infrastrukturu, neki od ključnih prioriteta Vlade.

U nastavku posjete u okviru radnog sastanka čelnika Vlade KS i nove Uprave Toplana, fokus je stavljen na spomenute projekte koje Toplane Sarajevo namjeravaju realizirati tokom 2020. godine, a odnose se na potpunu rekonstrukciju kotlovskog postrojenja Kampus, potpuno novu kotlovnicu na području Općine Vogošća, pojačane aktivnosti na naplati potraživanja i intezivirane aktivnosti na ugradnji mjerila utroška toplotne energije kao jedan od preuslova za povećanje energijske efikasnosti, te uvođenje novih tehnologija sa ciljem jačanja efikasnosti i održivosti sistema, saopćeno je iz KJKP Toplane - Sarajevo.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!