[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/170120-mirza-celik.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/100x73\/170120-mirza-celik.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/170120-mirza-celik.jpg","size":"347.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čelik predstavio novi prijedlog sporazuma o deblokiranju rada Skupštine (VIDEO)

Mirza Čelik, kojeg je nova parlamentarna većina izabrala za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, na današnjoj pres-konferenciji apelirao je na deblokiranje procesa u Kantonu Sarajevo i predstavio sporazum kojim se predlaže da zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS iz reda srpskog naroda Smiljana Viteškić predsjedava privremeno sjednicama Skupštine KS.

- Razlog za takvu odluku je taj što smatramo da Vibor Handžić ne može biti predsjedavajući jer je on kao i premijer iz reda ostalih - kazao je Čelik.

Dodaje da je Viteškić ujedno i najstarija zastupnica u Skupštini, što je u skladu s Poslovnikom, koji predviđa da Skupštinom može predsjedavati najstariji zastupnik.  

U sporazumu stoji da se potpisuje u cilju stvaranja pretpostavki normalizacije rada Skupštine KS, a samim tim i donošenja odluka kojim bi se osiguralo kontinuirano finansiranje korisnika budžeta KS, to jest pružanja usluga korisnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja te Službe za zapošljavanje KS, ali i donijele potrebne odluke o izboru predsjedavajućeg.

- Svi akteri bi trebali danas ovo potpisati što ćemo predložiti na zasjedanju Skupštine KS u 13 sati. Ukoliko se to ne desi možemo ostaviti rok i ponedjeljak za potpisivanje Sporazuma i odblokiramo procese u Kantonu Sarajevo  – izjavio je Čelik te pozvao novinare na narednu pres-konferenciju koju je zakazao u 13.30 sati u prostorijama Kantona Sarajevo.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!