[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/hong-kong-carrie-lam-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/100x73\/hong-kong-carrie-lam-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/06\/hong-kong-carrie-lam-xinhua.jpg","size":"343.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Carrie Lam osudila napad na prokineskog poslanika u Hong Kongu

Čelnica izvršne vlasti Hong Konga Carrie Lam oštro je osudila nasilnu akciju protiv poslanika Juniusa Hoa, u srijedu na brifingu za novinare u Pekingu.

Prokineskog poslanika Juniusa Joa napao je u srijedu čovjek naoružan nožem, nakon čega je prebačen u bolnicu zajedno s njegovim povrijeđenim savjetnikom, prenosi Reuters.

Muškarac koji se lažno predstavljao kao obožavatelj napao je Hoa na ulicama Hong Konga.

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama, napadač se približio Juniusu Hou s cvijećem prije nego što je stavio ruku u torbu, rekavši da želi da se slikaju, ali umjesto toga mu je zabio nož u tijelo.

Ho, koji je bio ranjen, i ostali prisutni srušili su napadača na zemlju.

To je posljednji u nizu napada na ljude sa svake strane protesta u Hong Kongu, podsjeća BBC.

Prodemokratski demonstranti su u julu optužili Hoa da pomaže u organizaciji napada na civile u stanici Yuen Long.

Desetine maskiranih muškaraca obučenih u bijele košulje, za koje se sumnja da su gangsteri, napadali su demonstrante i prolaznike.

Nakon tog incidenta, Ho je navodno rekao da napadači "brane svoj dom i ljude", ali je negirao bilo kakvu umiješanost.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!