[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/18\/2612-buybook.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/18\/100x73\/2612-buybook.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/18\/2612-buybook.jpg","size":"108.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Buybook predstavlja dva izdanja 'Čudo' R.J.Palacia i 'Huzur' Martine Mlinarević

Izdavčka kuća "Buybook" predstavila je dva nova naslova "Čudo" autora R. J. Palacia i "Huzur" autorice Martine Mlinarević.

Knjiga Palacia govori o August, Auggie, Pullmanu koji je rođen s drugačijim licem koje ga je, sve dosad, ometalo da ide u redovnu školu. Kad upiše peti razred u osnovnoj školi Beecher, sve što želi jeste da se prema njemu ponašaju kao prema običnom dječaku – ali novi školski drugovi se ne mogu pomiriti s njegovim neuobičajenim izgledom.

Po pisanju The New York Timesa, knjiga vjerno prenosi glasove dječaka i djevojčica,  i učenika petih razreda i tinejdžera, saopćeno je iz Buybook-a.

Također i knjiga "Huzur" Martine Mlinarević donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života, ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav, koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu.

Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti, kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!