[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/smotra-folklora.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/100x73\/smotra-folklora.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/smotra-folklora.jpg","size":"433.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Busovača domaćin Međunarodne smotre folklora 'Srce Središnje Bosne'

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKD) "Napredak" podružnica Busovača u subotu, 14. rujna, organizira VII. međunarodnu smotru folklora "Srce Središnje Bosne".

Budući da je ovo sedma godina održavanja Međunarodne smotre folklora, radi se o svojevrsnom tradicionalnom rujanskom događaju u Busovači, najavili su organizatori.

I ove godine na Međunarodnoj smotri folklora "Srce Središnje Bosne" predviđen je bogat kulturno-zabavni program koji oslikava bogatstvo folklorne baštine, kako BiH, tako i ostalih zemalja koje se predstavljaju na Smotri.

Program počinje u 18 sati svečanim mimohodom folklornih skupina kroz grad do sportske dvorane SŠ "Busovača" gdje će službeni program Smotre početi u 19 sati.

U 18.30 predstavnici svih društava položiti će vijenac na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima.

Na Međunarodnoj smotri folklora ove godine predstavit će se KUD "Dukat", Svinjarevci (Republika Hrvatska), HKUD "Hercegovac", Široki Brijeg, HKUD "Hercegovac", Bosnia and Herzegovina, KUD "Izvor", Usora, HKD "Napredak" podružnica Kreševo, KUD "Stari hrast 2000", Novi Travnik te HKD "Napredak" podružnica Busovača.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!