[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/amerbukvic-nagrada.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/100x73\/amerbukvic-nagrada.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/amerbukvic-nagrada.jpg","size":"51.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Bukvić dobitnik malezijskog priznanja 'Alumni Laureate Award'

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić dobitnik je međunarodnog priznanja "Alumni Laureate  Award" Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije.

Ovaj univerzitet je jedan od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa 28.000 studenata, saopćeno je iz BBI-a. 

Priznanje dodijeljeno predsjedniku Uprave Bosna Bank International velika je čast i za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Bukvić je jedan od tri izabrana dobitnika u konkurenciji od stotinu hiljada alumnista ovog prestižnog univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem.

Milenko Rajlić, savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, primio je ovu prestižnu nagradu uime  Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta - profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak. 

Bukvić je osim u Maleziji obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na "University of Oxford". Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH.

Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira. Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!