[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/dragan-mucibabic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/100x73\/dragan-mucibabic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/dragan-mucibabic.jpg","size":"275.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Bugojanski kolekcionar na izložbi lovačkih eksponata u Minhenu

Poznati bugojanski kolekcionar Dragan Mučibabić vratio se iz Minhena, gdje je sudjelovao na prestižnoj izložbi „Svjetski državnici u lovu“, u organizaciji lovačkog muzeja iz tog grada.

-Na izložbu sam pozvan kao jedini izlagač s prostora ex Jugoslavije. Iskustva i utisci su fantastični, jer se radilo o izložbi svjetskog nivoa. Na najljepši način, promovirao sam svoju državu Bosnu i Hercegovinu i Bugojno - kazao je.

Dodaje da se predstavio originalnim lovačkim eksponatima Josipa Broza Tita, koji je u slobodno vrijeme često dolazio u Bugojno i posjećivao tamošnja lovišta bogata divljači.

Ističe kako se radi o veoma rijetkim, raritetnim eksponatima, koji su u njegovom vlasništvu već dvadesetak godina.

-To su otisci u bronzi, prednje i zadnje šape medvjeda kapitalca, kojeg je Tito ulovio. Pažnju prisutnih izazvale su i slike meta iz bivše tvornice „Slavko Rodić“ , s čahurama puške iz koje je gađao, te tri albuma s njegovim slikama iz lova - naglasio je.

Dragan Mučibabić prikuplja i čuva starine više od 35 godina, a u svojoj kolekciji ima oko 30.000 eksponata.

Autor je velikog broja veoma zapaženih izložbi u našoj zemlji i inostranstvu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!