[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/njemacka-koronavirus-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/100x73\/njemacka-koronavirus-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/njemacka-koronavirus-xinhua.jpg","size":"73.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Broj zaraženih u Njemačkoj ostaje blizu rekordnih cifri

Njemački centar za kontrolu bolesti saopćio je u petak da novi dnevni broj zaraženih koronavirusom ostaje u blizini rekordnih izvještaja, dok se pandemija nastavlja širiti.

Institut Robert Koch izvjestio je danas o 11.242 novozaražene osobe  tokom protekla 24 sata, što je malo manje od rekordne cifre postavljene dan ranije. Stopa zaraze na nacionalnom nivou tokom proteklih sedam dan porasla je na 60,3 slučaja na 100.000 stanovnika, rastući s prethodnih 56,2 slučaja na 100.000 stanovnika.

Neka žarišta, poput državne prijestonice, imaju mogo više brojke od tih, dok je Berlin izvjestio o stopi od 110, 6 zaraženih na 100.000 stanovnika, a gradski kvart Neukoelln ima više nego dvostruku cifru, od 236,7 zaraženih na 100.000 lljudi.

Ministarstvo zdravstva, koje je ranije saopćilo da je ministar zdravstva Jens Spahn testiran pozitivno na koronavirus i da je u karantinu sa simptomima nalik na gripu, danas je objavilo da je njegov  bračni drug Daniel Funke također testiran pozitivno.

Ministarstvo navodi da je Funke testiran pozitivno u četvrtak ujutru i da nema simptoma, ali da je u karantinu sa Spahnom od srijede popodne, prenosi Associated Press.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!