[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/novonormalnoshow.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/novonormalnoshow.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/novonormalnoshow.jpg","size":"60.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Bogat program u Narodnom pozorištu Mostar u ožujku

Nakon premijere predstave "Novo normalno show", autora i redatelja Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, publika će reprizu te predstave moći pogledati u petak, 5. ožujka, s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar (NPM).

Slijede još dvije reprize 12. i 27. ožujka. Narodno pozorište Mostar izvedbom 27. ožujka tradicionalno će obilježiti Svjetski dan kazališta te će ulaz na tu izvedbu biti besplatan uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

Predstava "Novo normalno show", govori o novonastaloj situaciji s kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno 'bombardirani' raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Glumačku postavu čine: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S "Mo-Stars": Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho. Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina.

U petak, 19. ožujka, u 20 sati na repertoaru NPM-a je predstava "Ne igraj na Engleze", Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Predstava "Identitluk", autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, bit će odigrana u srijedu, 31. ožujka, s početkom u 20 sati.

"Identitluk" suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: "čije je bolje?''. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Iz Narodnog pozorišta napominju da je do 15. ožujka otvoren natječaj za prijave na 18. međunarodni festival komedije "Mostarska liska".

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!