[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/21\/l-7abf82cdaa86287070d18805997969ca.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/21\/100x73\/l-7abf82cdaa86287070d18805997969ca.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/21\/l-7abf82cdaa86287070d18805997969ca.jpg","size":"159.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Bogat program 24. festivala scenskih umjetnosti 'Bihaćko ljeto'

Ovogodišnji 24. festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto" počinje u petak, 24. juna premijernom izvedbom predstave "Pedagogija otpora Branka Ćopića". Zvanično festivalsko otvorenje bit će dan kasnije, uobičajenom plesnom povorkom kroz grad i muzičkim koncertom benda Letu štuke.

-Posebno smo ponosni što ovim otvorenjem dramskog dijela Festivala konačno dobijamo pozorišnu scenu Krajine. Prvi put, nakon 24 godine, izlazimo s premijerom naše predstave i napokon govorimo o vlastitoj produkciji. Naravno, s nestrpljenjem čekamo i samo otvaranje 24. festivala scenskih umjetnosti 'Bihaćko ljeto', s obzirom da će svi naši sugrađani i njihovi gosti uživati u spektakularnoj plesnoj povorci i koncertu benda Letu štuke - kazala je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Program ovogodišnjeg festivalskog izdanja koncipiran je od tridesetak sadržaja, među kojima se izdvaja 11 predstava, tri koncerta i tri promocije knjige.

-Eminentna imena scenske i teatarske umjetnosti nam dolaze iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tako ćemo ove godine uživati u izvedbama Sergeja Trifunovića, Voje Brajovića, Vilija Matule, Zijaha Sokolovića i mnogih drugih, a između ostalih pratit ćemo predstave 'Voz', 'Realisti', 'Kuća bez vrata', 'Medvjed'... Muzička gošća uz bend Letu štuke nam je i Amira Medunjanin, dok ćemo Festival zatvoriti koncertom Bihaćke muzičke omladine i naše Nejre Karabegović - dodala je Begatović.

Grad Bihać je generalni pokrovitelj i ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

-Dvadesetak festivalskih dana su uz Una regatu i još neke događaje, vjerovatno najvažniji i najatraktivniji sadržaji naše ljetne turističke ponude. Sa zadovoljstvom ističemo kako ovaj festival iz godine u godinu raste, naravno posmatrajući iz organizacijskog i programskog aspekta - riječi su savjetnika gradonačelnika Bihaća Edina Moranjkića.

Program i ovog "Bihaćkog ljeta" prilagođen je i najmlađima, sa nekoliko dječijih predstava i igraonica.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!