[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/aa_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/100x73\/aa_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/aa_1.jpg","size":"246.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Blaydes se naklonio 'Ciganu' pa zatražio borbu za pojas

Curtis Blaydes (13-2 MMA, 8-2 UFC) ostvario je najveću pobjedu karijere na sinoćnjem UFC Fight Nightu u Raleighu. U okršaju teške kategorije prekidom u drugoj rundi svladao je Juniora dos Santosa (21-7 MMA, 15-6 UFC) i upisao prvu pobjedu protiv nekog bivšeg UFC prvaka. 

"Bila mi je čast dijeliti kavez s takvom legendom", rekao je Blaydes nakon meča.

Blaydes nije iskoristio svoje adute već je prihvatio "Ciganovu" igru i pobjedu neočekivano izborio na nogama preciznim udarcima koje Dos Santos nije uspio izbjeći.

"Iskoristio sam hrvanje kako bih pripremio ruke. Nakon prve runde u kojoj sam gubio 0-8 u udarcima, znali smo da mi nikako neće dopustiti da odemo u parter. Iskoristili smo njegovo otvaranje na koje sam ga naveo svojim potezima. To je bio pravi put do pobjede. Ne volim primati udarce u lice. Znam da me ne možeš udariti ako te srušim na stražnjicu. Ne želim biti zločest prema fanovima, oni žele da stojim i udarac, ali to neće uvijek biti moj plan. Uvijek ću hrvati, hrvati, hrvati... Udarci su plan Z", rekao je Blaydes, koji se nada da je ovom pobjedom došao na korak do borbe za pojas. 

"Želim tu borbu! Pokazao sam da imam hrvanje, da imam i ruke, ne znam što još moram učiniti. Želim taj meč za titulu", rekao je "Razor".

Ovo mu je treća pobjeda zaredom, a jedina dva poraza u karijeri pretrpio je protiv Francisa Ngannoua, kojeg čeka okršaj s Jairzinhom Rozenstruikom. Aktualni prvak Stipe Miočić neće u kavez još nekoliko mjeseci, a UFC-ova želja je njegov treći meč s Danielom Cormierom.

"Ne znam jesam li sljedeći. Ja ne pišem pravila. Volio bih se boriti za pojas u sljedećoj borbi, ali tko zna. Mogu se samo nadati", rekao je 28-godišnji Amerikanac, ali i najavio da neće dugo čekati prvaka.

"Osam mjeseci je previše. Volim biti aktivan. Volim odraditi barem tri borbe godišnje. Mogu čekati šest mjeseci, ali ništa nije sigurno. Tko zna što će biti u meču Ngannoua i Rozenstruika, i što će biti s DC-om", dodao je Blaydes. 

                                                                                                                                                                                                                               izvor; fight site

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!