[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/darija-kisic-tepavcevic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/100x73\/darija-kisic-tepavcevic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/darija-kisic-tepavcevic.jpg","size":"52.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Blagi pad broja novozareženih u Srbiji, još sedam žrtava covida-19

U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica covida-19 umrlo još sedmero oboljelih, a potvrđena je 321 nova zaraza koronavirusom, što je blagi pad u odnosu na prethodne dane, priopćio je u četvrtak Krizni stožer srbijanske vlade.

U neznatnom padu je i broj hospitaliziranih - 4.353 u odnosu na jučerašnjih 4.501, ali je na respiratorima danas sedmero pacijenta više (150) nego u srijedu kad ih je na umjetnom disanju bilo 143.

Od početka epidemije napravljeno je ukupno 659.548 testova, registrirano 25.213 oboljelih, a zaključno s 30. srpnja umrlo ih je ukupno 565, uz postotak smrtnosti od 2,24 posto.

Članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević ocijenila je kako tendencija pada laboratorijski potvrđenih slučajeva covida-19 potvrđuje da se epidemiološka situacija postupno stabilizira, ali je naglasila da je do njezinog gašenja potrebno još odlučnije provoditi preventivne mjere.

Najviše zaraženih i dalje je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu, a stabiliziranje ili tendenciju pada uz znatno povoljniju situaciju imaju Leskovac, Tutin, Valjevo, te Požarevac i Čačak gdje je među 50 do 100 testiranih po jedan novootkriveni slučaj ili ih nije bilo uopće.

Nulti pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji službeno je registriran 6. ožujka, podsjeća Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!