[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/oki2208.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/100x73\/oki2208.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/oki2208.jpg","size":"391.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bh. sportisti na Mediteranskim igrama na pijesku u Grčkoj

 Druge po redu Mediteranske igre na pijesku bit će održane u grčkom gradu Patras  od 25. do 31. augusta ove godine. 

Sportisti iz 26 zemalja će imati priliku da se nadmeću u aquathlonu, rukometu na pijesku, fudbalu na pijesku, tenisu na pijesku, odbojci na pijesku, hrvanju na pijesku, kajaku na morskim vodama, veslanju na plaži, plivanju s perajama na otvorenom i u bazenu, te u plivanju na otvorenim vodama i skijanju na vodi.

BiH će na ovim igrama predstavljati Marko Đurić u disciplini plivanje s perajama (2.000m na otvorenom i 200m u bazenu), te Nermin Palić i Mladen Stevanović u aquathlonu, a Igor Mandušić je trener , saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

- Velika je čast i zadovoljstvo nastupiti na Mediteranskim igrama na pijesku kao član Olimpijske porodice Bosne i Hercegovine, ali je istovremeno i velika odgovornosti i obaveza, koja nam daje podstrek da pružimo svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolje rezultate - izjavio je Stevanović. 

Šef misije će biti Samra Jurišić.

Ceremonija otvaranja Igara planirana je za 25. august.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!