[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/postari-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/postari-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/postari-2.jpg","size":"113.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

BH Pošta: Evo koje mjere zaštite morate poduzeti ako preuzimate penziju na kućnoj adresi

Martovske penzije čija podjela se vrši preko BH Pošte  penzioneri će, kao i do sada, dobiti na kućnu adresu.

Isplata penzija kreće početkom naredne sedmice i BH Pošta će, poštujući usvojene mjere Kriznog štaba koje se odnose na oprez u komunikaciji sa korisnicima penzija/mirovina,  nastojati, u što kraćem roku završiti isplatu. U  saopštenju ove komapnije navedena su pravila primopredaje penzija koju prenosimo u cjelosti: 

Preventivne mjere zaštite

Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom korona virusa, te zbog zaštite naših radnika  i korisnika naših usluga, BH Pošta ulaže maksimalne napore da naši korisnici ne budu uskraćeni za naše usluge, uključujući i sve korisnike penzija/mirovina, da i u ovim vanrednim uslovima rada, svoje penzije/mirovine dobiju na kućnu adresu.

S tim u vezi, korisnici koji svoje penzije/mirovine primaju na kućnu adresu dužni su, u cilju svoje zaštite i zaštite radnika BH Pošte, prilikom posjete poštonoše nositi zaštitne maske i rukavice. Također, preporuka je da svaki korisnik penzije/mirovine obezbijediti olovku za potpis čeka kako bi se, i na taj način, smanjila mogućnost zaraze. 

Molimo naše korisnike da se pridržavaju navedenih mjera zaštite

postari.jpg

Korisnici kojima je izrečena mjera zdravstvenog nadzora

Za one korisnike koji su u posebnoj zdravstvenoj izolaciji, poštonoša će iznos penzije/mirovine zajedno sa čekom prethodno ubaciti u kovertu, pozvoniti na vrata te ostaviti kovertu ispred vrata. 

Korisnik penzije/mirovine je dužan u priustvu poštonoše uzeti kovertu, izbrojati novac, potpisati ček te isti vratiti u kovertu i kovertu ostaviti ispred vrata. Poštonoša će za to vrijeme biti na preporučenoj udaljenosti od najmanje 2 metra, nakon čega će preuzeti kovertu sa potpisanim čekom.

Na taj način će se smanjiti vrijeme neposrednog kontakta poštonoše i korisnika.

Podsjećamo, da su radnici BH Pošte uz zdravstvene i radnike u prodaji jedni od najizloženijih zarazi korona virusom, te molimo korisnike penzije/mirovina za razumijevanje te poštivanje propisanih mjera prilikom isplate penzija/mirovina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!