[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/beroskorona.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/100x73\/beroskorona.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/beroskorona.jpg","size":"56.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Beroš: U Hrvatskoj dosad testirano 156 osoba, čeka se nalaz za njih šestero

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u petak da je dosad na koronavirus testirano 156 osoba, šest nalaza još je u izradi, zaraza je potvrđena kod pet osoba, a novih pozitivnih nema.

"Mislim da smo polučili dobre rezultate, kao društvo smo pokazali visoku dozu odgovornosti", ocijenio je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, a dio zasluga za to pripada medijima zbog objektivnog informiranja javnosti o problematici koronavirusa.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je kako je kod jedne od dviju novozaraženih osoba tek treći test pokazao da je pozitivna na koronavirus. Njezini simptomi bili su blagi, a sada ih gotovo više i nema.

"To je normalna način u dijagnostici virusnih bolesti. Osoba je cijelo vrijeme bila u izolaciji od postavljana sumnje na kontakt i pojave blažih simptoma. Testirana je svaki dan i u tom trećem testu je blaže pozitivna. Odlučili smo da ćemo je još nekoliko dana zadržati dok ne bude imala kompletno negativne testove", kaže Markotić.

Dodala je kako se testiranja u Klinici za infektivne bolesti kontinuirano odvijaju do ponoći pa će do tada biti poznati ostali nalazi. U karanteni je i dalje jedna osoba, prenosi Hina.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!