[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/29\/oni-odlaze-bakircovicizetbegvic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/29\/100x73\/oni-odlaze-bakircovicizetbegvic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/29\/oni-odlaze-bakircovicizetbegvic.jpg","size":"69.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

ONI ODLAZE: Čoviću, Dodiku i Izetbegoviću savjetovano da se povuku

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), sa sjedištem u Ljubljani još početkom prošle godine za magazin Start BiH najavio da voz promjena dolazi u Bosnu i Hercegovinu:

Vlak, voz, dolazi u BiH i u oktobru 2022. očekujemo promjene. Pogotovo jer je, kako sam rekao u nekim prijašnjim nastupima, trojici čelnika, Čoviću, Dodiku i Izetbegoviću savjetovano da se ne kandidiraju na izborima. Ja se iskreno nadam da će poslušati savjet. Zna se da ko ne posluša, ko se sa najmoćnijima javno obračunava, kako će završtiti. To bi bio neki džentlmenski izlaz, kao što je bio i izlaz Boyka Borisova, koji je imao daleko moćniju i jaču poziciju već 11 godina.

 

naslovnica-start-oni-odlaze.png

Ko im je sugerirao da se ne kandiduju?

Zna se ko vodi glavnu riječ u BiH, to su zapadne zemlje, kazao je  tada za Start direktor IFIMES-a,  Instituta koji  od 2018. godine ima specijalni konsultativni status u Ekonomsko-socijalnom vijeću Ujedinjenih nacija u New Yorku.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!