[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/swarovski-opernball.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/100x73\/swarovski-opernball.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/swarovski-opernball.jpg","size":"267.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Beč - Christian Lacroix dizajnira tijaru za 'Operski bal'

Tijaru za ovosezonski "Operski bal", koji će biti održan 20. februara iduće godine u zgradi Bečke državne opere, kreirao je legendarni francuski dizajner Christial Lacroix zajedno s kompanijom Swarovski.

Umjetnička dijadema je inspirisana Mozartovom arijom i likom "Kraljice noći" iz njegove opere "Čarobna frula", što je ujedno i moto ovogodišnjeg bala. Na svakoj tijari su ugrađena 72 Swarovski kristala, za koje se dizajner nada da će uspjeti stvoriti iluziju zvjezdanog neba u plesnoj dvorani.

Swarovski od 1950. godine sarađuje s "Operskim balom" i svake godine s drugim poznatim dizajnerom kreira veličanstvena umjetnička djela u obliku ukrasa za kosu.

Iako se cijena ulaznica za "Operski bal" kretala od nekoliko stotina do više hiljada eura, mjesta u zgradi "Bečke državne opere" su već sada popunjena.

Tradicija održavanja bala seže još od 1877. godine, a zvanični naziv "Wiener Opernball" humanitarnog karaktera manifestacija dobija tek 1935. godine, podsjećaju iz PR Eurocomma.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!