[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/xg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/xg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/xg.jpg","size":"74.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Barsa i Junajted pod imperativom

Ako je poraz od Bajerna (3:0) u 1. kolu bio realnost, onda je debakl od Benfike identičnim rezultatom u 2. rundi upalio sve moguće alarme u Barseloni. „Blaugrana” je bez bodova i postignutog gola u Ligi šampiona, pa večeras (18.45) protiv kijevskog Dinama ima imperativ pobjede, ukoliko želi da zadrži šanse za plasman u nokaut fazu.

Jedan od igrača Barselone od kojih se očekuju golovi je Serhio Aguero. Argentinac je propustio početak sezone zbog povrede, a prve minute po dolasku iz Mančester sitija upisao u nedjelju kada je ušao u finišu meča protiv Valensije.

- Pobjeda je jedina opcija. U slučaju remija ili poraza bili bismo pred ispadanjem. Puni smo samopouzdanja, nakon pobjede nad Valensijom. Uz pomoć navijača možemo doći po bitne pobjede - kazao je u najavi meča Aguero.

Argentinac se osvrnuo na debi.

- Srećan sam zbog povratka na teren. Bila je to specijalna noć zaokružena našom pobjedom. Uživao sam. Nijesam očekivao tako toplu dobrodošlicu navijača. Sada moram da im uzvratim - poručio je Aguero.

Imperativ pobjede je pred Barselonom, ali i pred Mančester junajtedom. „Đavoli” su na posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima upisali samo jednu pobjedu, pa je utakmica (21 h) sa Atalantom prilika za prekid serije loših rezultata.

- Kao što svi timovi u jednom trenutku prolaze kroz težak period, takav slučaj je sada i sa nama. Znamo da smo u lošoj formi i da moramo da napredujemo. Kroz ovaj period prolazimo kao tim. Razgovaramo, znamo šta je potrebno da uradimo i očekujemo da ćemo reagovati na terenu - poručio je Solskjer.

Norvežanin je stao u odbranu stručnog štaba.

- Stručni štab je nevjerovatan. Pažnja koju posvećuju detaljima, pripremi utakmica... Bolje saradnike ne bih mogao da poželim - kazao je Solskjer.

Prvak Evrope Čelsi apsolutni je favorit na gostovanju Malmeu.

- Početak je sezone, još nijesmo na nivou na kojem želimo da budemo. Pred nama je još posla. Liga šampiona je teško takmičenje, sve je moguće...Neće biti teška utakmica, Malme je dobra ekipa. Moramo pobijediti i zadržati dobar momentum u ekipi - smatra fudbaler „plavaca” Ris Džejms.

U drugom meču ove grupe Juventus gostuje Zenitu. „Stara dama” iz Torina je uhvatila ritam, sedam mečeva ne zna za poraz, na posljednjih pet je slavila.

- Zadovoljan sam kako ekipa igra u oba pravca. Svakog dana radimo kako bismo još više napredovali. Bilježimo dobre rezultate, raste nam samopouzdanje. Spokojni smo - poručio je trener torinske ekipe, Masimilijano Alegri. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!