[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/bakir-izetbegovic-dodik.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/100x73\/bakir-izetbegovic-dodik.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/bakir-izetbegovic-dodik.jpg","size":"67.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Bakir Izetbegović o Dodiku i blokadama: OHR je zadužen direktno za rješavanje ovakvih situacija. I Tužilaštvo i Sud BiH

Lider SDA, Bakir Izetbegović na konferenciji za medije danas je prokomentirao sva aktuelna politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Kazao je da je trenutnu situaciju napravio Milorad Dodik.

Također, prokomentirao je i poziv Milorada Dodika na zajednički sastanak.

Podsjetimo, Dodik je jučer izjavio da je spreman razgovarati sa Izetbegovićem i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali bez prisustva međunarodnih zvaničnika.

“Dodik je napravio situaciju koju je napravio i sada od mene očekuje da sazovem sastanak i tražimo rješenja. U troje sjedati nećemo izuzev ako Milorad Dodik odustane od blokade. Ako se ukine blokada, usvoji budžet tada ćemo sjesti i u troje.

Dakle uslov za razgovor je normalizacija stanja u džavi, ja neću razgovarati pod blokadama. Neću pregovarati pod pritiscima”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje novinara da prokomentira sramotan govor Milorada Dodika u Beogradu kazao je:

“Nisam čuo govor Milorada Dodika pa ga ne mogu ni komentirati”.

Također, kazao je da misli kako bi se riješio problem da su nam neophodne pomoći međunarodne zajednice.

“Mislim da su nam neophadni prijatelji međunarodne zajednice. Ovaj problem koji sada imamo vrlo dugo traje od strane koje predvodi Dodik i vlasti u RS. OHR je zadužen direktno za rješavanje ovakvih situacija. Ne mogu ja raditi posao OHR-a niti paralamentarne skupštine. Ja sam predsjednik stranke. Niti mogu raditi posao Tužilaštva ili Suda BiH. A imat će puno posla ako nastavi raditi Milorad Dodik što nagovještava”, kazao je Izetbegović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!