[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/13\/untitled.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/13\/100x73\/untitled.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/13\/untitled.jpg","size":"147.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Bajaga i Instruktori, Nina Badrić, Vatra i mnogi drugi na West Herzegowina Festu

Šesnaesti West Herzegowina Fest (WHF) održat će se i ove godine u Širokom Brijegu u razdoblju od 26. do 28. srpnja.

Na ovom festivalu koji se sastoji od glazbenog, filmskog i književnog dijela, prijavilo se ukupno 380 autora, od kojih će se u službenoj konkurenciji glazbenog dijela predstaviti devet bendova, u filmskom dijelu biti će prikazana 22 filma, dok će u književnu selekciju ući oko 30 priča od kojih će žiri izabrati tri najbolje.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koji će nagraditi Levi's.

Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 maraka, koju osigurava portal Bljesak.info, dok se autori filmova također natječu za nagradu od 1.000 maraka HT Eroneta.

Tijekom festivala održava se i likovni program gdje likovnjaci pred publikom stvaraju svoja djela.

U ovogodišnjem programu planirane su i filmske te književne radionice, a posebnost festivala je druženje natjecatelja sa žirijem iz glazbenog, filmskog i književnog svijeta, kao i gostima iz istog svijeta kojih je svake godine sve više, priopćili su organizatori.

Od glazbenih gostiju prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bendove "Vatra" i "Kries", a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora. Organizatori također najavljuju još iznenađenja o kojima će na vrijeme izvijestiti javnost.

Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.

Podijelite ovaj članak!