[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/25\/austrija-zastava.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/25\/100x73\/austrija-zastava.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/25\/austrija-zastava.png","size":"273.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Austrija raspoređuje još vojnika na istočnu granicu da bi zaustavila migrante

Austrija je u subotu objavila da će rasporediti dodatne vojnike na svoju istočnu granicu sa Slovenijom i Mađarskom kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer i ministrica odbrane Klaudia Tanner objavili su to na konferenciji za medije.

Istakavši da su propisi o migraciji koje je iznijela Evropska unija neefikasni protiv iregularnih migranata, Nehammer je kazao da će se broj vojnika koji se trenutno nalaze na istočnim granicama uskoro povećati sa 1.000 na 1.400, posebno zbog razvoja događaja na mađarskoj granici, javlja Anadolija. 

- Austrija nije mogla dobiti potrebnu podršku EU - rekao je Nehammer, te zajedno s Njemačkom ne može riješiti "problem Afganistanaca u EU", misleći na sve veću populaciju Afganistanaca u toj zemlji.

Tanner je istakla da je početkom ove godine na mađarskoj granici uhvaćeno 200 trgovaca ljudima, pa bi se stoga broj vojnika na granicama sa Slovačkom i Slovenijom mogao povećati na 2.000.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!