[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/nagorno-karabah-borbe-azertac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/100x73\/nagorno-karabah-borbe-azertac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/nagorno-karabah-borbe-azertac.jpg","size":"57.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Armenske snage se povukle iz strateškog naselja Gubadil u Nagorno-Karabahu

Armenija je tokom noći priznala da su se snage Nagorno-Karabaha povukle iz strateškog grada između enklave i iranske granice, što je očita vojna pobjeda za Azerbejdžan jer novi prekid vatre uz posredovanje SAD-a nije uspio okončati jednomjesečne sukobe.

Zvaničnik armenskog ministarstva odbrane Artsrun Hovhannisyan rekao je na konferenciji za novinare kasno u ponedjeljak da su se armenske snage povukle iz naselja Gubadli južno od enklave "kako bi izbjegle nepotrebne gubitke", ali i da situacija "nije kritična", prenio je Reuters.

Lokalizirani sukobi odvijaju se duž nekoliko dijelova linije fronta u utorak ujutro, navodi se u saopćenju ministarstva odbrane Nagorno-Karabaha. Azerbejdžansko ministarstvo odbrane navodi da su borbe koncentrisane u tri područja.

 - Situacija u zoni sukoba ostala je relativno stabilna, ali napeta tokom cijele noći. Artiljerijske paljbe odvijale su se u nekim područjima - saopćilo je ministarstvo odbrane Nagorno-Karabaha.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!