[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/vatra.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/vatra.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/vatra.jpg","size":"104.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Apel građanima: Poštujte zapovijedi o kretanju i ne palite vatru na otvorenom

Stožer civilne zaštite Grada Mostara apelira na građane da poštuju zapovijedi o kretanju i zadržavanju na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1.5 metra, a sve s ciljem zaštite osobnog zdravlja kao i zdravlja drugih.

Iz Stožera mole, da se u predstojeće dane vikenda ne pali vatra i ne prave roštilji na otvorenim prostorima i izletištima u Gradu Mostaru i svim prigradskim mjestima, kako radi zaštite osobnog zdravlja i svih sumještana, tako napose zbog očekivanog porasta širenja epidemije koronavirusa.

"Molimo sve odgovorne građane, da one koji krše zapovijed o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru i ne poštuju ovaj apel, prijave u operativne centre Policiji i Civilnoj zaštiti Grada Mostara" poručuju iz Stožera.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!