[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/stecak-naslovna-virtualnaizlozba.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/100x73\/stecak-naslovna-virtualnaizlozba.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/11\/stecak-naslovna-virtualnaizlozba.jpg","size":"37.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Amra Zulfikarpašić promovira knjigu 'Pišem ti bosančicom'

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH (ULUPUBiH) u sklopu projekta „Umjetnost u izlogu 2021“ danas će promovirati knjigu „Pišem ti bosančicom“ autorice prof. Amre Zulfikarpašić u galeriji ULUPUBiH.

Pismo se prenosilo s koljena na koljeno, kao narodna pjesma, te se tako usput mjenjalo dok nije izumrlo, sredinom prošlog stoljeća. Narod je iza sebe ostavio mnoge pjesme koje se i danas pjevaju ali i pisane dokumente, minijature, knjige i stećke, koje danas rijetki znaju da pročitaju, a koji likovnim izrazom i simbolikom u najvećoj mjeri objedinjuju sve specifičnosti naše kulture i jezika, te definiraju naše naslijeđe, istaknuto je o knjizi „Pišem ti bosančicom“.  

Ovim povodom biti će upriličena izložba grafika inspirisanih bosančicom, koja će biti otvorena do 18. maja.

Na promociji knjige posjetitelji će imati priliku da razgovaraju s autoricom prof. Amrom Zulfikarpašić u prostoru Galerije, najavili su organizatori promocije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!