[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/fna-110731.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/100x73\/fna-110731.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/fna-110731.jpg","size":"461.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Ambasador Veladžić posjetio pokrajinu Qazvin, razgovarano o privrednoj saradnji

Ambasador BiH u Islamskoj Republici Iran Samir Veladžić proteklog vikenda boravio je u službenoj posjeti iranskoj pokrajini Qazvin. On je bio gost Instituta za građenje i urbanizam pokrajine Qazvin kao i sajma proizvoda domaćih proizvođača iz oblasti građevinarstva (Building and construction industry exhibition of Qazvin).

Kako je saopćeno, razgovaralo se o mogućnostima privredne saradnje ove pokrajine i zainteresiranih privrednih subjekata u BiH, a kao rezultat razgovora usaglašeno je da privredna delegacija pokrajine Qazvin posjeti BiH.

Ambasadora Veladžića primio je guverner pokrajine Qazvin Hedayatolla Jamalipour, a susreo se i s gradonačelnikom grada Qazvina Mohammadom Derafshaniem te predsjedavajućim gradskog vijeća Hekmatollahom Davoudiem.

Tokom posjete ovoj pokrajini ambasador BiH održao je i radni sastanak s predsjednikom Privredne komore Qazvina Mehdijem Bakhsandehom, predsjednikom Udruženja privrednika te ostvario kontakte s mnogobrojnim istaknutim i uspješnim privrednicima.

Pored pomenutih zvaničnika pokrajine Qazvin u obilasku sajma ambasadoru Veladžiću su se pridružili i zastupnik u Parlamentu IR Iran ispred pokrajine Qazvin Davoud Mohammedi i direktor Instituta za građevinarstvo i urbanizam pokrajine Qazvin Seyed Kazem Mojabi.

Ambasador Veladžić je na kraju zvanične posjete pokrajini Qazvin u prigodnom izložbenom prostoru sajma održao i konferenciju za medije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!