[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/13\/sarajevska-kotlina-v-zime-z-baric-990-m.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/13\/100x73\/sarajevska-kotlina-v-zime-z-baric-990-m.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/13\/sarajevska-kotlina-v-zime-z-baric-990-m.jpg","size":"415.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Ambasador Hrvatske u BiH razgovarao s direktorom "Sarajevske zime"

Ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan del Vechio primio je predsjednika Međunarodnog centra za mir i direktora Festivala "Sarajevska zima" Ibrahima Spahića, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

On je pozvao umjetnike Hrvatske i posebno Grada Dubrovnika da budu gosti XXXV "Sarajevske zime 2019.".

Upoznao je ambasadora s pripremama jubilarnog festivala i s planovima za gostovanje kulturnih institucija Dubrovnika i umjetnika iz Republike Hrvatske te naglasio da se tokom obilaska institucija kulture u Dubrovniku još jednom uvjerio da izuzetne bilateralne kulturne veze treba razvijati i na evropskom i međunarodnom nivou u kontekstu bogate turističke i kulturno-povijesne i prirodne ponude gradova i prijateljskih susjednih zemalja.

Ambasador Ivan del Vechio istaknuo je da na kulturnom planu suradnja Republike Hrvatske i BiH služi za primjer u dobrosusjedskim odnosima te izrazio podršku daljnjem jačanju suradnje i posebno "Sarajevskoj zimi" te projektu Olimpijade kulture Sarajevo 2021.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!