[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/27\/l-c1c6482da0b4d9cf5affd1641cdc0965.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/27\/100x73\/l-c1c6482da0b4d9cf5affd1641cdc0965.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/27\/l-c1c6482da0b4d9cf5affd1641cdc0965.jpg","size":"100.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Ambasada Italije predstavlja 'Dane italijanskog filma'

Ambasada Italije u Sarajevu predstavit će program posvećen italijanskom filmu, a projekcije će biti upriličene u bh. gradovima, saopćeno je iz Ambasade Italije.

 

-Dani italijanskog filma predstavljaju jedan od naših događaja kulturne promocije, za bosanskohercegovačku javnost, tradicionalno najomiljenijih - izjavio je ambasador Italije Marco Di Ruzza.

On je istaknuo da ovogodišnja manifestacija bilježi i dodatnu projekta, jer je proširen broj uključenih gradova, s Distriktom Brčko i gradom Zenicom, koji će se pridružiti Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli.

- Našom revijom želimo simbolično izgraditi most ka tradicionalnoj, filmskoj ljetnoj sezoni Sarajeva, periodu izvanredno intenzivnom i dinamičnom za prijestolnicu, u koju pristižu reditelji i akteri iz cijele regije i iz mnogobrojnih zemalja. Italija se tako potvrđuje prvorazrednim kinematografskim partnerom za Bosnu i Hercegovinu, njen film, njenu publiku - kazao je ambasador Di Ruzza.

Izdanje za 2022. „Dana italijanskog filma u BiH“, donosi selekciju komedija, drama i dokumentarnog filma, filmova dugog i kratkog metra.

Povodom tridesete godišnjice tragičnih događaja koji su obilježili početak rata u Bosni i Hercegovini i opsadu njene prijestolnice, Sarajeva, u završnici revije, predviđena su dva dana specifično posvećena sjećanju i historijskom osvrtu, uz projekciju dokumentarnih filmova “Hotel Sarajevo” Barbare Cupisti i “Unsafe Goražde” Enrica Dagnina, saopćeno je.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!