[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/mo-bih-katar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/mo-bih-katar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/mo-bih-katar.jpg","size":"302.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Al-Khater - Podžić: Kontinuitet prijateljskih i partnerskih odnosa BiH i Katara

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Katar Sultana bin Ali Al-Khatera, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje i sporazumu o saradnji na polju odbrane dviju zemalja. 

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice ambasadoru i zahvalnost za doprinos koji je Država Katar, kao veliki donator, pružila u poslijeratnoj obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine.

Saradnju BiH i Katara Podžić je ocjenio uspješnom, izrazivši očekivanje da će ista biti nastavljena i unaprijeđena i u investicijskom i realnom sektoru.

Također, Podžić je istakao kapacitete Oružanih snaga BiH za obuku, izrazivši zadovoljstvo što se 20 oficira iz Katara nalaze na edukaciji u Centru za obuku za operacije i podršku miru (PCOTC) u Butmiru, kao i zajedničko učešće Oružanih snaga BiH i Države Katar u UN vođenim mirovnim misijama.

Al-Khatera se zahvalio na saradnji koju dvije države imaju na visokom nivou i izrazio očekivanje da će ista biti unapređena potpisivanjem sporazuma o saradnji na polju odbrane između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar, čija procedura za potpisivanje je u toku, saopćeno je iz 
Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!