[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/turska-hulusi-akar-ministar-odbrane-sirija-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/turska-hulusi-akar-ministar-odbrane-sirija-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/turska-hulusi-akar-ministar-odbrane-sirija-aa.jpg","size":"323.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Akar: Poduzete mjere kako ne bi bila nanesena šteta civilima u Siriji

Turski ministar odbrane Hulusi Akar je izjavio da su poduzete mjere da u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije ne bude nanesena bilo kakva šteta civilima i historijskim i kulturnim objektima, javlja Anadolu Agency (AA).

"Kao što je i do sada bilo, i u okviru ove operacije zaštićeni su civili, nevini ljudi, historijski, kulturni i vjerski objekti kao i okoliš", rekao je Akar, te dodao:

"Pridajemo veliki značaj ne samo sigurnosti naše zemlje i naroda, već i sigurnosti ostalih vjerskih i etničkih grupa koje žive u regiji", kazao je.

Dodao je da su turske snage i cijela Turska uz sirijsku braću.

"Turski vojnici su uz sirijsku braću istočno od Eufrata, a nasuprot terorističkih organizacija", rekao je Akar.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije. Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!