[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/fna-121760.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/100x73\/fna-121760.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/fna-121760.jpg","size":"125.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ahmetspahić: Nadam se da neće doći do većih obustava saobraćaja

Blokada računa KJKP Gras je problem koji zadesio ovo preduzeće i uslovljava sve- i nabavku energentata i registraciju vozila - kazao je Feni direktor Grasa Almir Ahmetspahić. 

On je naglasio da trenutno ovo preduzeće zbog toga ne može registrirati ukupno 20-ak vozila: autobusa, minibusa, trolejbusa. 

- Trenutno uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo prevazilazimo ove probleme. Nadam se da će se ubrzo ova situacija normalizirati i da neće doći do većih obustava saobraćaja - kazao je Ahmetspahić, dodavši kako preduzeće Gras trenutno u saobraćaju ima 40 autobusa, 13 minibusa, 20 trolejbusa i 40 tramvaja. 

Izrazio je nadu da će Gras uz pomoć resornog ministra i Vlade naći rješenje veoma brzo i da će im račun biti odblokiran. 

- Nije samo problem vozila. Radnici Grasa nisu dobili platu za prethodni mjesec, ali nadam se da će vrlo brzo prevazići ova situacija i da će doći do normalizacije situacije u Grasu, u interesu svih. Mi do sada nismo stali sa radom, činjenica je da je malo reduciran saobraćaj zbog vozila koja nisu registrirana, ali se nadam da će se veoma brzo stabilizirati situacija i da će vozila proći tehnički pregled, odnosno registraciju, dobiti potrebne dozvole i da će ići na linije na kojima će saobraćati - kazao je Ahmetspahić. 

On je podsjetio da su računi trenutno blokirani zbog potraživanja radnika po sudskim presudama.

- Naš glavni račun je blokiran. Mi imamo ograničeno poslovanje od 2016. Račun je blokiran već 20-ak dana i nadam da ćemo prevazići ovaj problem - kazao je Ahmetspahić za Fenu.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!