[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/vlado-adamovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/100x73\/vlado-adamovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/05\/vlado-adamovic.jpg","size":"154.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Adamović: Situacija je tako ozbiljna da ne znam kako tužioci spavaju. Javnost treba da zna istinu

Advokat Vlado Adamović za N1 televiziju govori sa stručnog aspekta o slučaju koji potresa bosanskohercegovačku javnost nakon  objave pisma kojim se navodno grupa ljekara s Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obraća javnosti. 

- Svejedno je da li je to kantonalno tužilaštvo, ili Tužilaštvo BiH, svako tužilaštvo koje zaprimi ovakvu vijest ima zakonsku mogućnost poduzimati radnje koje su hitne i neophodne dok se ne utvrdi stvarna nadležnost. Čekanje utvrđivanja nadležnosti je gubljenje vremena- kaže Adamović.

- Trenutni društveni problem je letargija. Kad građani zapadnu u jedno takvo stanje, iscrpljeni dešavanjima oko njih, nefunkcionisanjem države- onda je to razumljivo. Ali oni koji vode ovu državu, oni koji su odgovorni za ljude ne smiju zapadati u takva stanja. Ove posljednje vijesti su alarmantne vijesti!

Javnost treba da zna, nije dovoljna rečenica: " mi to koristimo, niko nije umro i nas se ne tiče ko šta priča."

Situacija je tako dramatična, tako alarmantna da ne znam uopšte kako u tužilaštvu spavaju!?

Za tužioce ne postoje blagdani, nedjelje, subote. Organizacija rada je takva da postoji dežurni tužitelj. Olako je shvaćena sadržina informacija iz tih pisama.

Suviše je ozbiljna tema da bi se prepustila nagađanjima. Ljudi su u očekivanju da se stvari počnu rješavati. Rješavanje nekih stvari zahtjeva sada i odmah, bez odlaganja, bez procjena, bez nadanja, nego jednostavno, raditi svoj posao.

-  To pod hitno treba riješiti, javnost umiriti tačnim podacima po cijenu da to bude redovan postupak koji podrazumijeva sve mjere koje zakon predviđa." 

Pogledajte video:

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!